KRAŠKI OVČAR mladički


30.5.2024 - mladički KRAŠKI OVČAR na voljo ( mobi 031 344 189 )
 


Dne 30.5.2024 bi naša kraška ovčarka Keli Srednjedravska postala prababica novim mladičkom.

Skotilo se je 8 zdravih, močnih mladičkov kraških ovčarjev, štiri samičke in štirje samčki.

REZERVACIJE in več informacij je na voljo na mobi:     031 344 189
                                                    ali elektronski pošti:     stanonik.helena@gmail.com

Mladički bodo  za oddajo na voljo po 1.8.; imeli bodo rodovnik, potni list, vsa obvezna cepljenja in opravljeno vso potrebno socializacijo, tako z ljudmi kot z ostalimi domačimi živalmi. To je že tretje leglo mamice Rubi Srečke. Oče je marogast kraški ovčar Medo. Vsi mladički bodo pred oddajo tudi veterinarsko pregledani.

12.01.2024 - dan žalosti za našo družino
     KELI Srednjedravska
     12.10.2012 - 21.01.2024

     Naša Keli nas je po enajstih letih za vedno zaspala; k nam je prišla pred enajstimi leti na zasnežen dan in na enak, mrzel in zasnežen dan smo jo položili k večnemu počitku. Za njo je ostala praznina, bolečina in solze na naših licih.

Bila je enkratna psička, ki je v naših življenjih pustila pečat. Bila je moja zvesta spremljevalka; ob njenih kotitvah sem bila lahko priča čudesom življenja. Pokazala je, kako vzgajati mladiče z odločnostjo, a brez kančka nasilja . Bila je mila v svoji notranjosti, a na zunaj s pečatom odličnega čuvaja.  Neponovljiva.

Imela je neizmerno voljo do sodelovanja s človekom, kar je pokazala pri opravljenih izpitih:  mala šola, izpit IPS-1 in  izpit BBH.

Bila je priznano lepa tudi s strani KZS (Ch.Slo); to, da je bila za nas najlepša kraška ovčarka, ni vredno izgubljati besed. Bila je krasna psička.

Keli, se vidiva kmalu......to sem ji obljubila trenutek, predno je za vedno zaprla oči.

                 

1.2.2022 - "Keli family"

Zelo smo  ponosni na to, da je naša KELI Srednjedravska (SLR KO-003018) poleg svojih 18-tih mladičkov  prispevala k temu, da se je že SEDEM  lastnikov njenih mladičev odločilo za vzrejo in  da skupaj s Keli predstavljajo skupino  40-tih kraških ovčarjev. Če prištejemo še 8 mladičkov od Rubi, (potomka Keline Naške) jih je skupaj že 47. Mi jih imenujemo "Keli family".  Čestitke lastnikom NAŠKE, NOJKOTA - Tarota, NOČKE - Eli in ANGIE Vodmatske! Vsi skupaj dokazujemo, da smo predani pasmi in da s skupnimi močmi skrbimo, da razveseljujejo veliko število lastnikov kraških ovčarjev  in njihovih družinskih članov.
12.10.2020


Keli Srednjedravska, naša kraška ovčarka, plemenka, danes praznuje 8. rojstni dan in s tem datumom zaključuje svoje rodno obdobje, zato obveščamo, da v bližnji prihodnosti ne načrtujemo legel kraških ovčarjev, bomo pa z veseljem objavljali legla naše vzrejne linije, legla njenih potomcev.

30.4.2019 - Psarna VODMATSKA , moto: " Pomembno je KAKO pes živ in ne KJE"Psarna VODMATSKA, to sva jaz, Bojka Lavrič in moja Keli Srednjedravska. Sama sem lastnica kraških ovčarjev že od mojih najstniških let. Prvo psičko je domov prinesel brat že leta 1988, to je več kot 30 let nazaj. Srečo smo imeli, da je poznal g.Božiča iz Maribora, ki ga je seznanil in navdušil za kraške ovčarje. INA je takoj osvojila naša srca in bila tako zaslužna, da smo kraškim ovčarjem zvesti že celo življenje od takrat naprej. Keli Srednjedravska je že naša četrta kraška ovčarka in potrjujemo rek: "Enkrat kraški ovčar, vedno kraški ovčar!" Sem ljubiteljica te prekrasne, edine slovenske avtohtone pasme in podpornica delovanja vseh organizacij, ki se trudijo v njihovo dobrobit. S plačevanjem članarin podpiram delovanje vseh, ki so usmerjeni v popularizacijo pasme in seznanjenju širše populacije  o njih.


S prihodom Keli Srednjedravske leta 2012 se mi je uresničila želja, da sem bila lahko ponovno priča čudežu življenja, to je rojstvu njenih mladičkov. Lastne izkušnje iz tega področja so mi vsekakor prišle prav. Keli je stara 6 let in je imela do sedaj tri legla. Statistično gledano je prispevala k povečanju kraške populacije za 18 kraškotov in zanimivo, imela je 9 samčkov in ravno toliko, to je 9 samičk.


Pri vzreji pasjih mladičkov pa ni vse le lepo, kajti eden od mladičkov je pri dveh letih starosti podlegel strelom lovcev in je sprožen kazenski pregon zoper njih; en mladič je ravno tako pri starosti dveh let moral iskati novo družino, zadnjemu,iz tretjega legla,  pa se je zgodila kruta usoda, kajti po 3 mesecih pri novih lastnikih, je bil  zavržen "kot blago z napako" in se je vrnil pod moje okrilje.  Take stvari  potrjujejo, da se s psi še vedno ravna kot s STVARMI in trudim se, da do tega ne bi prihajalo.  CAR VODMATSKI, moj Car Carjevič ali ljubkovalno Carči  je pri nas po tem preživel najlepši čas svojega življenja.


Zame je dobrobit kraških ovčarjev oziroma vseh živali na prvem mestu,v tem duhu poskušam delovati in v največje zadovoljstvo mi je, ko se srečujem s "svojimi" mladički in mi izkazujejo naklonjenost, veselje, sproščenost, razigranost v isti meri, kot takrat, ko so bili še pod mojim okriljem. To potrjuje, da z njimi novi lastniki ravnajo dobro in odgovorno. Besede v prejšnjem odstavku pa samo potrjujejo, da kraški ovčar ni za vsakogar, ampak samo za ljudi z velikim srcem in srčnostjo.


Moto Psarne Vodmatske je: " Pomembno je, KAKO pes živi in ne KJE! " in naj to velja za vse kraške ovčarje, da jim bo v življenju lepo, kajti to si zaslužijo. 


29.9.2018 - MLADIČKI KRAŠKI OVČAR - Psarna Vodmatska-VSI ODDANI

Keli Srednjedravska je skotila tri mladičke, vsi so samčki.


Za več informacij smo Vam na voljo na:

- elektronski pošti: External link opens in new tab or windowBojka.Lavric@gmail.com ali

- mobi: 041 38 39 77.


31.8.2017 - predvideno novo leglo KRAŠKIH OVČARjev -  25.9.2018
* kraška ovčarka KELI Srednjedravska, SLR KO-003018, šolana, opravljena ima izpita iz poslušnosti IPS-A in B-BH, na razstavah dosežen naslov: Mladinski slovenski prvak v lepoti : Ch.J-SLO;


* kraški ovčar MIK, SLR KO-003097, na razstavah dosežen naslov: Mladinski slovenski prvak v lepoti: Ch.J-SLO; tipični predstavnik pasme, zelo lep, socializiran.


Kontakt: External link opens in new tab or windowbojka.lavric@gmail.com , External link opens in new tab or windowinfo@papapes.com ali mobi 041 38 39 77.


Mi smo pripravljeni:


8.3.2017 - Prodaja pri nas je zaključena, vsi mladički so šli k novim lastnikom;

                 aktualna legla kraških ovčarjev so objavljena na spletnih straneh:

                 - Društva ljubiteljev, vzrediteljev kraških ovčarjev Slo - DLVKOS in

                 - Kluba kraških ovčarjev Slovenije - KKOS.

          


7.1.2017 -  KRAŠKI OVČAR MLADIČKI , leglo na začetnico "A"


Kraška ovčarja Keli Srednjedravska in Harry sta postala starša 8. mladičkom.


V leglu je:

- 6 samičk

- 2 samčka


Rezervacije sprejemamo na:

* elektronskem naslovu External link opens in new tab or windowbojka.lavric@gmail.com 

* mobi številki: 041 38 39 77


Prednost imajo kupci s hišo in ograjenim vrtom in željo, da bi imeli kraševca za psa spremljevalca, ki mu bo dovoljeno bivati v hiši s svojimi ljudmi in morebitnimi ostalimi živalskimi prebivalci.


12.12.2016 -najava LEGLA kraških ovčarjev (7.1.2017)


* kraška ovčarka KELI Srednjedravska, SLR KO-003018, šolana, opravljena ima izpita iz poslušnosti IPS-A in B-BH, na razstavah dosežen naslov: Mladinski slovenski prvak v lepoti : Ch.J-SLO;

* kraški ovčar HARRY, SLR KO-002705, tipični predstavnik pasme, zelo lep, socializiran.


Predviden datum kotitve: 7.1.2017.5.12.2016 -  PARITEV v novembru 2017 USPEŠNA

 

Veterinarji na Animavet so potrdili

brejost naše kraševke KELI Srednjedravske.

Predvidena kotitev je 7.1.2017.


Keli Srednjedravska is pregnant,

she is expecting the puppies at

7.1.2017.                     LEGLO na začetnico "N" (2016)

12.2.2016 - vsi mladički so našli nov dom, prodaja zaključena

20.1.2016 - prodaja mladičkov KRAŠKI OVČARJI


KRAŠKI OVȈAR mladički so pripravljeni za oddajo (5.2.2016 so stari 11 tednov).

So zdravi, lepi, živahni, sobno čisti, cepljeni, čipirani, s potnim listom in RODOVNIKOM.

Prodajajo se za družinskega psa, radi so v človeški družbi, socializirani so pa tudi z drugimi hišnimi živalmi, to je mucama, mini kuncem in drugimi psi. Zadovoljni bodo v mestu ali na podeželju, a le z lastniki, ki jih bodo spoštovali in jih sprejemali kot partnerje in pse spremljevalce.

Več info:

*  e-pošti: External link opens in new tab or windowbojka.lavric@gmail.com ali                                                 

* External link opens in new tab or windowwww.facebook.com/bojka.lavric ali

* mobi št.: 041 38 39 77.
 


20.11.2015

Skotilo se je SEDEM mladičkov kraških ovčarjev!

(the Karst Sheherd Dog litter, 3 girls and 4boys)


KELI Srednjedravska kot skrbna mamica skrbi za:

- 3 samičke

- 4 samčkeMladički bodo pripravljeni za oddajo konec januarja 2016.


SPREJEMAMO REZERVACIJE na telefonski številki 041383977, preko External link opens in new tab or windowkontaktnega obrazca ali elektronske pošte info@papapes.com.

Več info o paritveni kombinaciji na tej External link opens in new tab or windowpovezavi!NAJAVA LEGLA KRAŠKIH OVȈARJEV november 2015

(litter Karst Shepherd Dog in Ljubljana, Slovenia, november 2015)Rezervacije sprejemamo preko External link opens in new tab or windowkontaktnega obrazca in elektronske pošte External link opens in new tab or windowinfo@papapes.com


Paritvena kombinacija:

- mama bo kraška ovčarka KELI Srednjedravska, SRKO-003018, SLO mladinska prvakinja v lepoti- CH J SLO,šolana,opravljen ima izpit po programu IPS-A in BB-H;

- oče pa kraški ovčar HARRY, SRKO- 002714, tipični predstavnik pasme, zelo lep,socializiran.


Več info na External link opens in new tab or windowtej povezavi.


PRIPRAVE NA KOTITEV (kotilnica je pripravljena)Keli Srednjedravska - "nosečka" v 8.tednu