Odgovori na najpogostejša vprašanja:


a) Kako je s sprejemom psov v vašo oskrbo?

Odločili smo se, da se popolnoma posvetimo vzreji kraških ovčarjev in oskrbi muc in ostalih malih hišnih živali, oskrbo psov pa prepuščamo drugim ponudnikom te storitve v Sloveniji.  Naša glavna dejavnost tako ostaja MAČJI HOTEL , oskrba MUC na njihovem domu in sprejem  morskih prašičkov, mini kuncev, papagajčkov idr malih domačih živali.


b) Ali je res,da novim lastnikom MLADIČKOV kraških ovčarjev ni potrebno skrbeti za prenos lastništva nanje? Da, res je; na lastne stroške uredimo prenos lastništva nanje in jim s tem ta prihranimo pot in strošek v vrednosti cca.40,00 eur.


c) Ali so novi lastniki deležni še kakšnega POPUSTA ob prevzemu mladička KRAŠKEGA OVČARJA?

Da, lastniki dobijo ob prevzemu MLADIČKA kraškega ovčarja še popotnico v smislu hrane za mladička, to je mehke, konzervirane hrane in briketov, dobijo tudi ovratnico; da ne bodo žalostni, jim damo tudi dekico iz legla, ki diši po njihovi pasji mami in bratcih in sestricah in igračo, da se bodo veselili tudi v novem domu.


č) Ali začasno, od oktobra 2015 dalje,res ne sprejemate več psov v pasji hotel? Zakaj?

Odločili smo se, da se posvetimo vzreji KRAŠKIH OVČARJEV (the Karst Shepherd Dog) in imamo načrtovano LEGLO (litter Karst Shepherd Dog)  domače psičke kraške ovčarke Keli Srednjedravske in kraševca Harrya. Mladički se bodo predvidoma skotili 21. novembra 2015. Do oddaje vseh mladičkov, oziroma do preklica, je pasji hotel ZAPRT.


1) Ali ste res v avgustu odprli PASJI HOTEL?

Res, od avgusta 2010 deluje PASJI HOTEL, ki lahko hkrati sprejme tri pse, oziroma več psov, če prihajajo iz istega gospodinjstva in so strpni med seboj in navajeni sobivanja na omejenem prostoru.

 

2) Ali poleg sprejema psov v PASJI HOTEL sprejmete pse tudi kako drugače?

Da, še vedno obstaja možnost, da pse nastanimo  v naši hiši in živijo skupaj z družino in čutijo utrip vsakdanjika, kot so ga navajeni od doma. V tem primeru sprejmemo največ  dva psa, ki sta mirna, socializirana in navajena na pasjo družbo, kajti dom si bodo delili z domačo kraško ovčarko in domačo muco. To varianto priporočam za pse pritlikavih , malih in srednjih pasem.

 

3) Za kakšne pse bi nam priporočilo PASJI HOTEL?

PASJI HOTEL  v obliki bivanja v pesjaku je priporočljiv za pse večjih pasem, ki so tudi sicer navajeni večji del dneva preživeti samostojno in na omejenem prostoru. Čez dan bodo imeli na voljo več izpustov  na vrt za opravljanje potrebe in razgibavanje v obliki  ovohavanja in igre. Dnevne sprehode bo potrebno naročiti posebej.

 

4) Za katere pse PASJI HOTEL NI primeren?

Pasji hotel ni primeren za pse, ki pesjaka niso vajeni. Pasji hotel tudi ni primeren za pse, ki so pretirano čuječi, kajti nahajamo se v samem centru Ljubljane in pretirano lajanje ni priporočljivo.

 

5)Zakaj ste poleg varstva ponudili še možnost PASJEGA HOTELA?

PASJI HOTEL  v obliki pesjakov smo odprli  zato, da bi tudi psi VEČJIH PASEM lahko prebivali pri nas po ugodni ceni .

 

6) Kakšna je cena bivanja v pasjem hotelu?

Izhodiščna cena dnevnega bivanja v pasjem hotelu je 20,00 EUR na dan,  glede na velikost ali zahtevnost oskrbe psa se cena v pasjem hotelu korigira navzgor ali navzdol, do 10,00 eur/dan.

 

7) Ali ste res v aprilu odprli MAČJI HOTEL?

 

Res, od aprila 2010 deluje pravi MAČJI HOTEL, ki lahko hkrati sprejme dve muci, oziroma več muc, če prihajajo iz istega gospodinjstva in so med seboj strpne in navajene sobivanje na omejenem prostoru.

 

8) Ali poleg varstva muc v hotelu sprejmete muce tudi kako drugače?

 

Da, nudimo vam tudi možnost, da muce sprejmemo v svoj dom in jim nudimo tako rekoč nad standardno storitev  "rejniške družine", tako da v celoti "simuliramo" domače okolje; muce z družinskimi člani preživljajo čas in tako jim maksimalno omilimo ločitveno obdobje od vas, ker vemo, da muce v tem času zelo pogrešajo socialne stike s svojimi lastniki. Cena te nadstandardne storitve je dvakrat dražja od cene bivanja v mačjem hotelu.

 

9) Kakšno varstvo muc bi nam priporočili?

 

Mačji hotel je bolj priporočljiv za umirjene muce, tiste, ki so tudi sicer navajene samostojnosti in so tudi doma večji del  dneva same; nikakor pa ne priporočam mačjega hotela za zelo mlade muce z izredno veliko energije in potrebe po izdatnem gibanju, takrat priporočam "rejniško" varstvo muc.

 

10) Kakšne muce sprejmete v mačji hotel?

 

Vse muce so dobrodošle, ne glede na to, ali bodo nastanjene v mačjem hotelu  ali drugje. Mačji hotel je odprt za vse.

 

11) Katere storitve podjetje Pa-pa-pes še nudi?

 

Na voljo imamo še naslednje storitve:

 

-          sprehajanje psov ( osnovni sprehod 30 minut ali aktivni sprehod 60 minut); sprehajamo samo enega psa naenkrat, ker nam je pomembna vez pes – vodnik

-          oskrba malih živali na domu ( muc, hrčkov, morskih prašičkov, akvarijskih rib, hišnih zajčkov, skakačev idr

-          prevozi živali (dostava na veterinarske klinike, pasje salone…)

-          izvajanje osnovnih vaj poslušnosti na osnovnih sprehodih psov

-          ostalo po želji naročnika

 

 

12) Ali so vse storitve sprehajanja psov enake?

 

Dolžina storitve sprehajanja psov je odvisna od želje lastnika in potrebe psa po gibanju. Sprehajanje psov prilagajamo glede na pasmo, velikost in temperament psa. Minimalni čas storitve sprehajanja psov je 30 minut, ki se v primeru aktivnega sprehoda podaljša na 60 minut ali več, pač odvisno od dogovora z lastnikom psa.

 

13) Po kateri vrsti sprehajanja psov stranke največ povprašujejo?

 

Največ je povpraševanja po aktivnem 60 minutnem sprehajanju psov, kjer z lastnim vozilom odpeljemo kužka izven mesta v naravo, kjer lahko zadosti potrebo po »divjanju«, raziskovanju in čofotanju.

 

 14) Imate oskrbo živali na domu; kaj to pomeni?

 

Oskrba malih živali na domu pomeni, da v času, ko ste lastniki živali odsotni ali si le želite dan prost obveznosti, mi poskrbimo za vaše ljubljenčke. Pridemo na dom in živali oskrbimo v smislu, da jih nahranimo, zamenjamo vodo s svežo, uredimo jim » toalete« oziroma sčistimo prostore, ki so namenjene njihovemu bivanju. S psi opravimo  v tistem dnevu sprehode v takem številu, kot so navajeni v svojem običajnem dnevnem ritmu; ko se vrnemo s sprehajanja, psa očedimo , lahko tudi skrtačimo. Za ostale hišne živali v času, ki je na voljo, tudi poskrbimo za socialne stike – se z njimi poigramo, »pocrkljamo« oziroma se jim drugače posvetimo, da vsaj malo omilimo njihovo stisko od ločenosti od svojih gospodarjev. V času odsotnosti lastnikov se želimo čim bolj približati običajnem dnevnemu ritmu življenja živali,kot so ga vajeni.

 

 15)  Katere pogoje mora izpolnjevati sprehajalec psov?

 

Zakonodajalec ni predpisal, da bi  bilo za dejavnost sprehajanje psov potrebno izpolnjevati posebne pogoje, razen registrirane dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti. Dejstvo pa je, da  mora oseba, ki se ukvarja s sprehajanjem psov poznati značilnosti živali, njihovo obnašanje, potrebe in lastnosti. Imeti moramo splošno znanje o prehrani, boleznih in psihologiji malih živali. Znanja pridobivamo iz literature in usposabljanj v okviru Kinološke zveze Slovenije in Veterinarske uprave RS, ki podeljuje verificirana priznanja za pridobljena znanja za oskrbnika hišnih živali in vodnika psa.

 

16) Ali mora imeti človek,ki se ukvarja s sprehajanjem psov znanje iz kinologije?

 

S sprehajanjem psov se ukvarjam že več kot 15 let. Opravljen imam tudi izpit vodnika psa spremljevalca , ki ga podeljuje Kinološka zveza Slovenije, kjer sem se seznanila z osnovami kinologije. Izpit imava narejen z domačo psičko Arno, kraško ovčarko.

 

 17)  Koliko stane storitev sprehajanje psov?

 

Osnovno 30 minutno sprehajanje psov  (beri tudi osnovna oskrba psa na vašem domu) stane 10,00 EUR ; v tej ceni ni vključen prihod na dom ( 3,50 EUR ) in DDV. Ker nismo davčni zavezanci za DDV je končna cena za osnovni sprehod 13,50 EUR.

 

18) Kolikšno je povpraševanje po storitvah sprehajanja psov?

 

Povpraševanje po sprehajanju psov je v času pred prazniki in dopustih  precejšnje.

 

19) Katere stranke vam naročajo oskrbo malih živali na domu?

 

Za oskrbo malih živali na domu se oglašajo ljudje, ki za krajši čas odpotujejo od doma.

Oskrba malih živali  je zanimiva za čas praznikov in dopustov. Za oskrbo malih živali pa se zanimajo tudi ljudje, ki so zboleli in ne želijo prikrajšati svojih ljubljenčkov za tisto, kar imajo najraje.

 

20) Ali bi oskrbeli žival tudi, če sem ta čas prisoten v stanovanju?

 

Oskrba malih živali na domu ni vezana na vašo prisotnost. Male živali oskrbimo na vašem domu tudi, če bi si želeli le oddahniti.

 

21) Nimam časa, da bi peljal domačega muca na vsakoletno cepljenje k veterinarju. Ali lahko namesto mene vi opravite prevoz?

 

Podjetje Pa-pa-pes opravlja prevoze vseh malih živali na želene lokacije; lahko opravimo prevoz živali v vašem spremstvu k veterinarju, v salon, iz zavetišča za zapuščene živali domov  ali kamor bi želeli. Storitev je potrebno predhodno naročiti vsaj en dan vnaprej.

 

22) Katere živali sprejmete v celodnevno varstvo?

 

V celodnevno varstvo malih živali v naš dom sprejmemo  hrčke, morske prašičke, kanarčke, papagajčke, hišne zajčke, muce in pse, torej hišne živali.

 

23) Ali menite, da je varstvo muc na vašem domu primerno?

 

Če stranka izrecno želi, da nam v celodnevno oskrbo odda muco, jo bomo z veseljem sprejeli; res pa je, da zagovarjamo načelo, da so muce teritorialne živali in se bolje počutijo na ozemlju, ki ga imajo za svojega, zato priporočam pri mucah oskrbo na vašem domu.

 

24) Ali je cena oskrbe psa in oskrbe drugih malih živali ista?

 

Cena oskrba malih živali na vašem domu je nižja od cene oskrbe psa, ker psu namenimo več časa na račun števila sprehodov, kot jih je navajen v običajnem dnevnem ritmu.

 

25) Ali v vašem podjetju oskrbite  vse male živali?

Podjetje Pa-pa-pes se trudi, da bi lahko oskrbeli vse živali, oskrbujemo pa tiste, ki tudi sicer domujejo v hišah, to so male domače živali (kužki, muce, hišni zajčki, hrčki, morski prašički, skakači, ribice, kanarčki…). Za domače živali, ki jim je dom v hlevih, nismo usposobljeni; oskrbimo hišne živali.